Nieuws

Onze allereerste inspiratiesessie voor jeugdigen in OZO

Fijn om met mensen te spreken die écht het belang van een jongere en zijn of haar ouders centraal zetten. Dankbaar zijn we voor de betrokkenheid tijdens onze eerste inspiratiesessie jeugd!

Tijdens de sessie kwam naar voren dat in de overgang van de basisschool naar het voortgezet onderwijs veel informatie verloren gaat. Wie is de jongere als persoon en wat heeft hij/zij nodig? Hierdoor wordt de ontwikkeling van een jongere belemmert, maken ouder(s)/verzorgers zich zorgen en voelen zich onbegrepen en zijn professionals na verloop van tijd handelingsverlegen.

Laten we minder over de jongere praten, maar met de jongere. De verbinding tussen de jongere en zijn/haar ouders, de leerkracht of ib’er van de basisschool en de zorgcoördinator of mentor versterken. Hierdoor kunnen mensen elkaar laagdrempelig benaderen in het belang van de jongere. Dit kan bijvoorbeeld iemand zijn die de jeugdige en zijn/haar situatie goed kent. OZOverbindzorg is een middel wat daar goed bij kan ondersteunen vonden de deelnemers.

We zien uit naar de volgende inspiratiesessie op 18 november. Dan spreken we met betrokkenen rondom het jonge kind (0 tot 5 jaar). Gelukkig zijn er ook weer genoeg mensen die deelnemen aan de sessie.

Wil jij ook jouw verhaal met ons delen, schroom dan niet om contact op te nemen.

Verlopen: Wij zoeken een communicatieadviseur

Verlopen: Wij zoeken een communicatieadviseur

OZOverbindzorg zoekt voor haar dynamische organisatie een Communicatieadviseur Ben jij een ervaren communicatieadviseur…
Verlopen: OZOverbindzorg zoekt een projectondersteuner

Verlopen: OZOverbindzorg zoekt een projectondersteuner

Door de verdergaande groei willen we ons team uitbreiden met een projectondersteuner. We zoeken een enthousiaste…
Sneller toegang tot patiëntnetwerk voor professionals UMC Utrecht

Sneller toegang tot patiëntnetwerk voor professionals UMC Utrecht

Door de slimme integratie van OZOverbindzorg in elektronisch patiëntendossier (ECD) HiX leggen de GGZ-professionals van…

Sluit je aan bij meer dan 150.000 gebruikers!

Aanmelden Nieuwsbrief