Logo OZOverbindzorg

Over OZOverbindzorg

Maak zorg simpeler, leuker en efficiënter met OZO

OZO is het communicatie- en samenwerkingsplatform dat de juiste mensen,
organisaties en informatie bij elkaar brengt. Of je nu zelf ondersteuning nodig
hebt, of hulp verleent aan anderen. OZO verbindt snel de juiste contacten, maakt
communicatie inzichtelijk en versoepelt samenwerkingen.

Wat is OZOverbindzorg?

Om eenvoudiger samen te werken aan jouw zorg hebben wij een online systeem ontwikkeld. Via dit communicatieplatform worden de verschillende partijen met elkaar verbonden en houden ze elkaar op de hoogte. Iedereen weet wat de status is rondom jouw zorg en weet wat de volgende stap zou moeten zijn. Bij OZOverbindzorg staan jij en jouw zorgproces centraal. Door de korte lijntjes werken betrokkenen gerichter aan de beste zorg voor jou.

Voor wie is OZOverbindzorg?

Of je nou zelf zorg nodig hebt of juist zorgt voor een ander: OZOverbindzorg is er voor alle betrokkenen bij de zorg. De cliënt, jong of oud, staat centraal, maar ook mantelzorgers, familie en vrienden, (zorg)professionals en de gemeente kunnen gebruik maken van ons communicatieplatform. Door alle partijen met elkaar te verbinden wordt de samenwerking verbeterd. Dat komt jouw zorg ten goede.

Dit vinden anderen van OZO

Meneer en Mevrouw Jansen Alle partijen willen de beste zorg bieden, maar de communicatie is complex. OZOverbindzorg lost dat op.
Benieuwd naar meer ervaringen?
Meneer en mevrouw Janssen

Hoe werkt OZOverbindzorg?

OZOverbindzorg zorgt voor doelgerichtere zorg waarbij jij centraal staat. Het communicatieplatform geeft je weer de regie over je eigen zorg. Jouw netwerk wordt online op één centrale plek weergegeven. Het geeft overzicht wie welke rol heeft in de zorg voor jou. Je bepaalt zelf wie toegang heeft tot het systeem. Alle betrokkenen kunnen in een beveiligde omgeving berichten sturen. Zo worden bijzonderheden in jouw zorgsituatie zichtbaar en kan er tijdig worden bijgestuurd. Deelnemers krijgen een e-mail wanneer iets aan hen wordt gevraagd. Apotheekbestellingen kunnen op ieder gewenst moment geplaatst worden. En er kunnen zorgafspraken worden vastgelegd en aangepast. Hierdoor zijn de lijntjes kort en is er overzicht. Je maakt zelf, eventueel met je mantelzorger, de beslissingen over jouw zorg. Het systeem is niet moeilijk, het is met een kleine uitleg snel te snappen en overal te gebruiken waar internet is.

Hoe beschermt OZOverbindzorg mijn privacy?

Privacy en bescherming van gegevens zijn belangrijk. OZOverbindzorg werkt daarom via een beveiligde internetpagina. Het systeem is goed beveiligd, inloggen kan alleen met een unieke gebruikersnaam en zelfgekozen wachtwoord. Zorgverleners kunnen alleen bij die informatie die van belang is voor de uitvoering van hun werk; een fysiotherapeut heeft bijvoorbeeld geen inzage in de medicatiegegevens van jouw kind.

Wat kost OZOverbindzorg?

Voor de cliënt, mantelzorger en professionals is het gebruik van communicatieplatform OZOverbindzorg gratis. In de regio’s waar OZOverbindzorg actief is, is de financiering verschillend geregeld. Partijen zoals zorgverzekeraars, gemeenten en/of collectieve samenwerkingen betalen de kosten samen.

Mogelijkheden in OZOverbindzorg

Met communicatieplatform OZOverbindzorg heb jij jouw zorg in één overzicht gebundeld. OZOverbindzorg zorgt voor betere onderlinge communicatie tussen betrokken zorgverleners, waardoor de cliënt zelf de regie heeft over de geboden zorg. Omdat zorg erg specifiek en ingewikkeld is, helpt OZO zijn platformgebruikers door zorg gerelateerde tools aan te bieden. Deze tools zorgen voor enige duidelijkheid omtrent specifieke onderwerpen, waardoor jij als platformgebruiker iets beter weg kan vinden binnen de huidige zorgjungle.

Wij werken samen

Kracht achter OZOverbindzorg

Dagelijks werkt een team van mensen voor en achter de schermen bij OZOverbindzorg om de samenwerking tussen alle betrokkenen rondom de zorg en het welzijn van cliënten op te zetten, voort te zetten en te onderhouden. De communicatie over de zorg en het welzijn draagt bij aan het tot stand komen van deze samenwerking. Door de inzet van OZOverbindzorg is niet alleen de gezondheidssituatie van de cliënt in beeld, maar ook het netwerk van betrokkenen. De toezichthouders en het team van OZOverbindzorg maken zich hier samen sterk voor!

Wie zijn wij

Aanmelden?

Cliënten die willen deelnemen kunnen dit bij de huisarts of thuiszorg aangeven, of zich direct zelf aanmelden hier op de website. Is jouw huisarts nog niet verbonden met OZOverbindzorg? Laat het ons weten, dan ondernemen wij actie. Zorgprofessionals die willen deelnemen kunnen zich direct aanmelden via de website of contact met ons opnemen.