Logo OZOverbindzorg

Wil je werken bij ons?

Vacature commissaris OZOverbindzorg B.V.

OZOverbindzorg
OZOverbindzorg ontwikkelt en exploiteert het communicatie platform OZOverbindzorg. Dit platform is uniek omdat het ontwikkeld is vanuit de optiek van de cliënt en waarbij de cliënt of mantelzorger de regie over zijn/haar zorg kan voeren. Alle hulpverleners, professionals maar ook mantelzorgers, familie, vrijwilligers en buren, kunnen zich aansluiten in het netwerk van de cliënt en zo kan door de samenwerking de zorg beter worden georganiseerd. Het platform werd initieel ingezet in de ouderenzorg, maar wordt nu tevens toegepast in de GGZ, WMO en de Jeugdzorg/onderwijs.

De onderneming is opgericht in 2018 en komt voort uit de stichting OZOverbindzorg.nl die met het platform is gestart in 2013 in de gemeente Raalte. De huidige aandeelhouders zijn de voornoemde stichting en COEHZI B.V. ieder met een deelname van 50 procent.

OZOverbindzorg groeit snel en verdubbelt ongeveer elk jaar in omvang. Thans omvat het verzorgingsgebied meer dan 3 miljoen inwoners en zijn er circa 80.000 actieve deelnemers. OZOverbindzorg brengt alle partijen bij elkaar en faciliteert de communicatie en samenwerking. De drempels voor deelname houden we zo laag mogelijk, zo worden de kosten bijvoorbeeld door zorgverzekeraars en gemeenten vergoedt. OZOverbindzorg is er letterlijk voor iedereen, in welke rol dan ook!

Het uiteindelijk doel is dat iedere Nederlander de beschikking krijgt over OZOverbindzorg en daardoor in elke levensfase zijn/haar hulp, ondersteuning of zorg goed kan organiseren.

OZOverbindzorg heeft sinds haar oprichting diverse onderscheidingen ontvangen, waaronder in 2019 de Nationale Zorginnovatie prijs.

De organisatie OZOverbindzorg B.V.
De organisatie kent een kleine, effectieve staf: een directeur, een management team en een uitvoeringsorganisatie met projectleiders en projectondersteuners. Vanuit het kantoor in Zwolle worden projecten in het gehele land aangestuurd. In 2019 is een professionaliseringsslag doorgevoerd waardoor alle organisatie activiteiten zijn gedocumenteerd en medewerkers getraind. Mede door de corona pandemie gaan de meeste activiteiten nu digitaal. Trainingen via webinars en overleg meestal via beeldbellen.

Wetgeving
De organisatie is sinds 2015 ISO27001/NEN7510 gecertificeerd en voldoet aan de AVG voorwaarden. Voor meer info zie www.ozoverbindzorg.nl.

Commissaris OZOverbindzorg
De onderneming kent één commissaris. Gezien het profiel en uitdagingen van OZOverbindzorg verwachten wij van de commissaris M/V:

 • Een academisch werk- en denkniveau.
 • Algemene bestuurlijke en toezichthoudende kwaliteiten en ervaring.
 • Inzicht in de eisen van kwaliteit, doelmatigheid en continuïteit van een organisatie.
 • Kennis van en/of ervaring met het bedrijfsleven (bijvoorbeeld ICT, zakelijke dienstverlening).
 • Een goede antenne voor maatschappelijke en politiek-bestuurlijke verhoudingen.
 • Een dosis gezond verstand en gevoel voor humor.
 • Het vermogen om op inspirerende wijze, gericht op samenwerking en verbinding, uw aandeel te leveren als voorzitter in de aandeelhoudersvergadering.
 • Teamspeler, sterk relatiegericht, goed ontwikkelde interpersoonlijke sensitiviteit.
 • Verstaat de kunst van het vragen stellen op metaniveau.
 • Betrokkenheid bij een actieve en ondernemende organisatie.
 • Voldoende beschikbaarheid (ook overdag).
 • Ervaring als toezichthouder is een pre.

Wat bieden wij u?
Wij bieden u de mogelijkheid om u in te zetten als commissaris bij een organisatie waarbij eigen inbreng en initiatief nog erg gewaardeerd wordt? Geen fulltime functie, maar bij uitstek geschikt voor kandidaten die zich graag een aantal uren per kwartaal maatschappelijk willen inzetten. Uiteraard tegen een passende vergoeding voor de tijd en inzet die u als commissaris vervult.
Voor inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen met Cindy Hobert, directeur OZOverbindzorg B.V. cindy@ozoverbindzorg.nl

Bent u de kritische enthousiaste verbinder die wij zoeken voor onze Raad van Commissarissen?
Aarzel niet en stuur uw CV en motivatie voor 5 december 2020 naar Frits Lauterbach, frits@ozoverbindzorg.nl.