Logo OZOverbindzorg
Extra opties

OZOverbindzorg Tools

Met communicatieplatform OZOverbindzorg heb jij jouw zorg in één overzicht gebundeld. OZOverbindzorg zorgt voor betere onderlinge communicatie tussen betrokken zorgverleners, waardoor de cliënt zelf de regie heeft over de geboden zorg. Omdat zorg erg specifiek en ingewikkeld is, helpt OZO zijn platformgebruikers door zorg gerelateerde tools aan te bieden. Deze tools zorgen voor enige duidelijkheid omtrent specifieke onderwerpen, waardoor jij als platformgebruiker iets beter weg kan vinden binnen de huidige zorgjungle.

Wat is kijksluiter?

Één van de tools die beschikbaar is via communicatieplatform OZOverbindzorg is: de Kijksluiter.

Door een samenwerking met Kijksluiter is het voor alle cliënten met een OZO-account mogelijk om gebruik te maken van deze online bibliotheek. Wij zijn ontzettend trots op onze samenwerking met Kijksluiter, omdat deze tool een mooie en toegankelijke aanvulling is voor onze OZO-platformgebruikers.

Kijksluiter

Kijksluiter is een bibliotheek van ongeveer 7.000 animatievideo’s, waarin de belangrijkste informatie uit de bijsluiter van een geneesmiddel in begrijpelijke spreektaal wordt uitgelegd. Het is inhoudelijk volledig gebaseerd op de bijsluiter, maar vervangt deze niet. Er is een Kijksluiter beschikbaar voor meer dan 95% van alle uitgiften van geneesmiddelen in Nederland. Kijksluiter is bedoeld om thuis in alle rust de bijsluiter van medicatie te bekijken, eventueel samen met een familielid of mantelzorger. De video’s zijn gepersonaliseerd naar geslacht, leeftijd en de reden waarvoor het geneesmiddel is voorgeschreven. Kijksluiter is beschikbaar in verschillende talen, namelijk Nederlands (inclusief ondertiteling), Engels, Turks en Arabisch.   Bekijk de kijksluiter

Crisiskaart

Een andere tool die beschikbaar is via communicatieplatform OZOverbindzorg is: de Crisiskaart. De Crisiskaart is een persoonlijk, opvouwbaar kaartje, zo groot als een bankpas. Je draagt de Crisiskaart altijd met je mee, bijvoorbeeld in je portemonnee. De Crisiskaart geeft aan wat jouw wensen zijn tijdens een crisis. Wat moeten omstanders en hulpverleners doen of laten? Wie kunnen ze bellen? Ook staat op de kaart welke afspraken zijn gemaakt met bijvoorbeeld behandelaar(s), crisisdienst en vertrouwenspersonen. Een Crisiskaart geeft houvast voor jezelf en voor de mensen die je helpen als jij het moeilijk hebt. De Crisiskaart is er voor mensen die vrezen een crisis mee te gaan maken of bang zijn om in een verwarde toestand te raken.

Hoe maak je een Crisiskaart?

Voor het maken van een Crisiskaart maak je eerst een crisisplan. Daarbij kijk je hoe een crisis zich bij jou opbouwt, hoe je het wellicht kunt voorkomen en wat je nodig hebt bij een crisis. Dit helpt om meer inzicht te krijgen in je eigen verhaal en helpt om minder vaak een crisis te krijgen of de crisis minder heftig te laten verlopen. In samenwerking met Steunpunt GGZ Utrecht hebben we het crisisplan in OZOverbindzorg beschikbaar gemaakt.

Meedoen?

Meld je aan

Wil jij gebruik maken van het communicatieplatform? Geef dit aan bij jouw huisarts of de zorgorganisatie. Aanmelden kan ook via deze website. Is jouw huisarts of thuiszorgorganisatie nog niet verbonden met OZOverbindzorg? Laat het ons weten, dan ondernemen wij actie