Geplaatst op: 30 oktober 2019

De Helmondse werkwijze: het ondersteuningsplan en OZOverbindzorg


Op 10 december van 13.00 tot 15.30 uur organiseren we een tweede bijeenkomst rondom de werkwijze in het sociaal domein van de gemeente Helmond: het ondersteuningsplan en OZOverbindzorg. De gemeente Helmond werkt inmiddels meer dan een jaar met een aanpak die concreet invulling geeft aan de uitgangspunten van de transitie: de inwoner in de regie, uitgaande van de eigen kracht, ruimte voor het eigen verhaal en sturing op resultaten. In deze bijeenkomst willen wij onze ervaringen graag met u delen.

Alvast wat meer informatie over de werkwijze tot u nemen?

  • Er is een animatiefilmpje beschikbaar
  • Er is een artikel gepubliceerd in het VNG magazine themanummer ‘Zorg’
  • Er is een bestand met basisinformatie over OZOverbindzorg en het ondersteuningsplan

Programma en aanmelding
Datum:               
dinsdag 10 december
Tijd:                      13:00-15:30 uur
Locatie:               Raalte, specifieke locatie volgt na aanmelding.
Aanmelden:       stuur een mail met naam,  functie, organisatie en voorkeur workshop naar info@ozoverbindzorg.nl

12:45-13:00          Inloop.

13:00-14:00         Plenair – het verhaal van Helmond.
Met onderwerpen als: ontstaan nieuwe werkwijze, de link met de transformatie, dilemma’s, impact op de werkers, huidige stand van zaken, etc.

14:00-15:00          Verdiepende workshop.
Iedereen volgt één van de drie workshops, zodat een onderwerp de verdieping krijgt die het verdient. Mocht u meerdere onderwerpen relevant vinden, neem dan vooral een collega mee.

De gemeente Helmond richt zich op drie delen: brede uitvraag, regie en sturen op  resultaten. Hiermee is onze werkwijze ‘rond’ voor alle aspecten in het sociaal domein.

  • Als u komt voor de techniek van de brede uitvraag en het werken in kleine stapjes kunt u deelnemen aan een rollenspel waarin u de uitvraag beleeft. Interessant voor: werkers in sociale (wijk)teams en hun manager
  • Als u op zoek bent naar een regiesysteem, kunt u naar deze workshop waarin de werking van OZOverbindzorg wordt uitgelegd en geoefend. Hierin is ook aandacht voor de aansluiting bij andere systemen, zoals in Helmond de Suite. Interessant voor: betrokkenen bij ICT en informatievoorziening.
  • Als u wilt zien hoe u kunt sturen op resultaten komt u naar deze workshop. Hoe kunnen resultaten op basis van informatie vanuit het primaire proces benut worden voor beleidsbepaling en opdrachtgeverschap? Deze workshop geeft zicht op de mogelijkheden van monitoring. Interessant voor: betrokkenen bij informatievoorziening en beleidsmedewerkers.

15:00-15:30          Plenaire afsluiting

Terug naar het overzicht