Geplaatst op: 6 januari 2020

Nieuw jaar, nieuwe plannen


Nog de beste wensen en vooral een gezond nieuwjaar gewenst namens team OZOverbindzorg en mij! Ik hoop dat jullie een mooie jaarwisseling hebben gehad. Het is januari 2020, een mooi moment om terug te blikken op 2019 en vooruit te kijken naar een nieuw jaar vol plannen en ideeën.

Terugblik op 2019

Vorig jaar maart won OZOverbindzorg de Nationale Zorginnovatieprijs 2019. Dit is niet alleen een ‘keurmerk’ waarmee wordt bevestigd dat wij als innovatie ook écht het verschil in de zorg kunnen maken. Ook hebben veel mensen ons leren kennen door deze benoeming.

Mede dankzij deze prijs hebben wij als OZOverbindzorg andere grote mijlpalen behaald. Het aantal cliënten en professionals dat OZOverbindzorg gebruikt, is in 2019 namelijk verdubbeld. Zo zijn er meer dan 1000 huisartsen die werken met OZOverbindzorg én maken ruim 22.000 cliënten gebruik van ons communicatieplatform. Wij zijn er enorm trots op dat de regio waar OZOverbindzorg werkt steeds groter wordt. Dit is voor ons een bevestiging dat hetgeen wat wij met elkaar doen, goed doen.

Cliënt centraal

De cliënt in een centrale rol zetten in de zorg. Dat is wat wij met OZOverbindzorg óók in 2020 uit willen dragen. Je hebt zelf de regie over jouw zorg, mocht dit niet in je eentje lukken dan is samenregie het streven. Zodat je áltijd zelf grip houdt op jouw zorg, samen of alleen.

Om OZOverbindzorg nóg completer aan te bieden aan onze gebruikers willen wij in dit nieuwe jaar nog meer gaan samenwerken met andere partijen. Zo willen wij innovaties bundelen met thuisapplicaties waarbij wij, als communicatieplatform, als ‘schil’ om deze netwerkzorg heen passen. Ook wordt dit jaar de PGO (Persoonlijke Gezondheidsomgeving) geïntroduceerd in Nederland. Patiënten hebben vanaf dan recht op kosteloze elektronische inzage in hun eigen medische dossier. Om versnippering van communicatie te voorkomen in verschillende zorgsectoren is het nodig om een communicatieplatform te gebruiken. Wij hopen dat de PGO’s en zorgprofessionals met een eenvoudige koppeling gebruik gaan maken van ons communicatieplatform, zodat er goede netwerkcommunicatie ontstaat.

 OZOverbindzorg voor iedereen

Een ander doel van dit nieuwe jaar is het uitbreiden van onze doelgroepen. Veel mensen denken dat OZOverbindzorg alleen geschikt is voor ouderen, terwijl ook jongeren te maken krijgen met zorg en zorgprofessionals.

Op dit moment werkt de GGZ in Utrecht, Apeldoorn en in de Veluwe met OZOverbindzorg. Deze gebieden willen wij versterken en uitbreiden. Vorig jaar zijn we gestart met een pilot Jeugd en onderwijs in Raalte. Hierbij werd in de breedte de samenwerking tussen professionals met kinderen/jongeren en hun ouders in beeld gebracht. Binnen drie maanden waren er al goede resultaten van een betere samenwerking. Wij zien bij OZOverbindzorg dat veel regio’s met hun handen in het haar zitten hoe om te gaan met de jeugdzorg. Dat verschil maken, en die verbetering aanbrengen voor kinderen/jongeren én hun ouders, dat gun ik werkelijk iedere regio.

Betere samenwerking en communicatie in de zorg, dat is waar wij áltijd naar zullen blijven streven. Zodat jij jouw zorg in één overzicht hebt. Dit nieuwe jaar willen wij vooral uitdragen dat communicatieplatform OZOverbindzorg voor iedereen is. Van jong tot oud, van wieg tot graf. Want er is geen leeftijd of jaar, waarin zorg geen rol speelt.

Gelukkig nieuwjaar!

Cindy Hobert

 

Terug naar het overzicht