Blog

Een nieuwe lente, een betere zorg

Terwijl ik dit schrijf, is de lente in aantocht. Er is -eindelijk- een nieuw kabinet aangetreden en iedereen is het erover eens dat een stevige verbouwing van de zorg hard nodig is. Een belangrijk onderdeel van de verbouwplannen is de verplaatsing van zorg naar de thuisomgeving. Met OZOverbindzorg hebben we een simpel communicatiemiddel klaarliggen om die fikse opknapbeurt te ondersteunen.

Verbouwen dus! Als ik vrienden moet uitleggen wat OZO is, dan vergelijk ik het wel eens met een verbouwing. Een uitbouw, een frisse badkamer of een nieuwe keuken. Hoe fijn is het om voor zo’n verbouwing even een groep aan te maken op Whatsapp?

  • In de ontwerpfase voeg ik de architect toe. Iets later komt de hoofdaannemer erbij.
  • Daarna komen en gaan de vaklieden. Als de stukadoor klaar is, kan hij uit de appgroep en huppakee, dan voeg ik de schilder toe.
  • De installateur stuurt me foto’s van mogelijk schakelmateriaal. Ik app een fotootje terug van de plek waar er een extra stroompunt moet komen. Bellen hoeft niet. Dat is sowieso onhandig voor mensen die op steigers staan met levensgevaarlijk gereedschap in hun handen. Iedereen bekijkt de berichten op een veilig en geschikt tijdstip.
  • Als het project zijn voltooiing nadert en we het nawerk gaan bespreken, voeg ik de architect weer toe. De ontwerper hoeft echt niet op het niveau stopcontact mee te denken, maar bij de oplevering vind ik het prettig dat de architect meekijkt.

 

Zo’n appgroep werkt als een trein. En natuurlijk wil ik zelf de groepsbeheerder zijn. Niet het hele bouwbedrijf hoeft op de hoogte te zijn van mijn plinten, nietwaar? Of te weten dat onze reservesleutelbos onder de gieter ligt.

OZOverbindzorg werkt eigenlijk net zo makkelijk. Tuurlijk, de privacy is bij ons optimaal gewaarborgd en je kunt met OZO nog véél meer dan met Whatsapp, maar de overeenkomst is dat het gaat om de simpele aansturing van een netwerk. Ook in OZO kun je mensen toevoegen en verwijderen. Of foto’s heen en weer sturen. In de wacht hangen omdat je de dokterspraktijk moet bellen, behoort tot het verleden. Superhandig!

Toch wordt OZO niet overal direct omarmd. Vooral bij grote organisaties hebben we het moeilijk om binnen te komen. Een oorzaak is dat ict-managers van deze organisaties liever zelf een platform bouwen en helemaal inrichten op de wensen van hun eigen organisaties. Vergelijk het maar met een bouwbedrijf dat weigert om met Whatsapp te werken en liever zelf een applicatie in elkaar fröbelt. Voor hun klanten is dat verre van ideaal. Die zijn Whatsapp gewend. En nu krijgen ze er een nieuw app-icoontje bij op hun toch al overvolle telefoon. Ik ben natuurlijk niet objectief, maar ik vind dat moeilijk doen terwijl het makkelijk kan. Als de zorg beter en goedkoper moet worden, waarom zou je dan het wiel opnieuw uitvinden?

Toch is dit voor ons niet de belangrijkste drijfveer om het anders te doen. Het allerbelangrijkste vinden wij dat het niet draait om de zorgverlener, maar om de zorgontvanger.. Die heeft bij ons de regie. De zorgontvanger is, bij wijze van spreken, de  groepsbeheerder. Logisch toch? Een arts die je beter heeft gemaakt, kun je weer verwijderen uit jouw netwerk. Wil jij iemand anders aan jouw netwerk toevoegen, die om wat voor reden dan ook belangrijk is voor jou… dan kan dat. Het is jouw lijf, jouw leven en jij bent de baas.

Een nieuwe lente, een betere zorg? Dat kan best ingewikkeld zijn. Bijvoorbeeld als je extra ic’s moet bouwen en voorzien van gekwalificeerd personeel. Maar sommige veranderingen. die zijn helemaal niet zo ingewikkeld!

Verlopen: OZOverbindzorg zoekt een projectondersteuner

Verlopen: OZOverbindzorg zoekt een projectondersteuner

Door de verdergaande groei willen we ons team uitbreiden met een projectondersteuner. We zoeken een enthousiaste…
Sneller toegang tot patiëntnetwerk voor professionals UMC Utrecht

Sneller toegang tot patiëntnetwerk voor professionals UMC Utrecht

Door de slimme integratie van OZOverbindzorg in elektronisch patiëntendossier (ECD) HiX leggen de GGZ-professionals van…
Hoe tevreden zijn OZO-gebruikers?

Hoe tevreden zijn OZO-gebruikers?

Wij zijn altijd benieuwd wat OZO-gebruikers van het communicatieplatform vinden en wat wij kunnen verbeteren. Alle…

Sluit je aan bij meer dan 150.000 gebruikers!

Aanmelden Nieuwsbrief